Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 190η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 και ώρα 19.00΄
Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινοπολιτών, Δημ. Σούτσου 46  & Λεωφ. Αλεξάνδρας – Σταθμός μετρό Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6424826.
  1. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», Αντιστράτηγο ε.α. κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤΥΠΑ.
  2. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ.
  3. Επετειακή ομιλία για την συγκεκριμένη Επέτειο, από τον γνωστό συμπατριώτη μας, μέλος του Συλλόγου μας και Αντιπρόεδρο της «Αδελφότητας Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων» κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΚΑΝΙΑ, με θέμα: «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ».
  4. Επετειακά παραδοσιακά τραγούδια, σχετικά με την Πολιορκία και την Έξοδο, από την χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. ΣΠΥΡΟΥ ΧΟΛΕΒΑ.
  5. Η εκδήλωση τελειώνει με τον Εθνικό Ύμνο.
[Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβάλλονται αντιπροσωπευτικές εικόνες, σχετικές με το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός.]

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 και ώρα 11.00΄π.μ.
  1. Επιμνημόσυνη Δέηση, στην μνήμη των πεσόντων κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο των «Ελευθέρων Πολιορκημένων», στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου.
  2. Εκφώνηση του «Πανηγυρικού» της ημέρας, από την Ιστορικό – Αρχαιολόγο, Πτυχιούχο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.
  3. Πομπή προς το Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», με την συνοδεία της «Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων» και τμήματος «Αη-Συμιωτών» καθώς και μελών του Συλλόγου, με παραδοσιακές φορεσιές.
  4. Κατάθεση στεφάνων – Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Ενημερώνουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει στις Εορτές της Εξόδου στο Μεσολόγγι 23 και 24 Απριλίου, με αντιπροσωπευτικό τμήμα με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες, το οποίο έχει ήδη σχηματισθεί και είναι υπερπλήρες. Σας γνωστοποιούμε δε, ότι τις επόμενες ημέρες, κάθε δήλωση συμμετοχής είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί. Επίσης σας ενημερώνουμε, ότι «ξαφνικές» συμμετοχές την τελευταία στιγμή στο Μεσολόγγι, δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου