Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ κ. ΠΑΡ. ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ ΤΗΣ 5ης ΣΕΠΤ. 2015 ΣΤΑ «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»

Σε απάντηση άρθρου της κ. Παρ. Νικολετάτου, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 5ης Σεπτεμβρίου 2015, με τίτλο: «Για να το γράφει ο Σφήκας… κάτι τρέχει.», σχετικά με τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Πρώτα-πρώτα, η φράση που λέει «Για να το γράφει ο Σφήκας, όντως κάτι τρέχει», είναι εντελώς ανυπόστατη, γιατί δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω κύριος (δεν γνωρίζουμε δε, εάν αυτό είναι το πραγματικό του όνομα ή είναι ψευδώνυμο) έχει πάντα δίκιο. Αναφέρεται δε, σε ¨δήθεν¨ σενάρια και φήμες που κυκλοφορούν, «για επικείμενο λουκέτο στον Σύλλογο», όπως λένε και τα οποία, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, γιατί ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, από την πλευρά μας. Γι’ αυτό και τα καταδικάζουμε ομόφωνα, ως ψευδή και εκ του πονηρού. Καλούμε δε τους συμπατριώτες μας, να μην τα πιστεύουν, από οπουδήποτε και αν προέρχονται και να ενημερώνονται υπεύθυνα, μόνο από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

2) Στην συνέχεια, αφού τονίζει ότι ο Σύλλογος, πρίν από 30 χρόνια, είχε γύρω στα 600 μέλη και κάθε τρείς μήνες σχεδόν, έστελνε στα μέλη του ανακοινώσεις-προσκλήσεις (;) αναφέρεται δε, στις διάφορες δραστηριότητες του Συλλόγου, τις εκδηλώσεις που έκανε πριν από 30 και πλέον χρόνια, όπως εκδρομές, συμμετοχή σε εορτές και Εθνικές Επετείους, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Μεσολόγγι, συνεστιάσεις σε ταβέρνες, χορούς, βραβεύσεις παιδιών Μεσολογγιτών, που πετύχαιναν σε Ανώτερες και Ανώτατες σχολές, καθώς και συνεργασίες με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και Συλλόγους Αιτωλοακαρνάνων κ.ά. Επίσης, κρίνει αρνητικά, όπως φαίνεται, την χρήση του computer, ως μέσον επαφής με τα μέλη και τον υπόλοιπο κόσμο, με την δικαιολογία ότι δεν χρησιμοποιείται από όλους !

Αυτά σε γενικές γραμμές, εκτός των άλλων που δεν είναι επί της παρούσης, υποστηρίζει η συμπολίτισσά μας κ. Νικολετάτου, στο συγκεκριμένο της άρθρο.

Εμείς, διαβάζοντας προσεκτικά, όλα αυτά που αναφέρει, θα θέλαμε να την ενημερώσουμε (καλοπροαίρετα πάντα) ότι:

1) Όσον αφορά τα μέλη του Συλλόγου, δεν είναι πλέον όσα ήταν πρίν από 25 ή 30 χρόνια. Είναι πολύ λιγότερα, γιατί ξεχνά ότι πολλοί έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια και τα παιδιά τους δυστυχώς, δεν συνεχίζουν στον Σύλλογο. Άλλοι έχουν μετακομίσει σε άλλη πόλη ή έχουν γυρίσει στο Μεσολόγγι, άλλοι μπορεί να μην συμμετέχουν, για οποιοδήποτε λόγο, άλλοι γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες ή διάφορα προβλήματα και δεν ενδιαφέρονται, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι όποιες συνδρομές των μελών εισπράτονται, κατά τον χειμωνιάτικο Άη-Συμιό και κατά την εκδήλωση πρίν των Βαϊων, να δίνονται για να καλύψουν τα έξοδα, αυτών και μόνο των εκδηλώσεων (όπως, αρτοκλασία στον χειμωνιάτικο Αη-Συμιό, ενοίκιο αίθουσας για την εκδήλωση των Βαϊων, αναμνηστικές πλακέτες είτε για την χορωδία, εάν συμμετέχει, είτε για το χορευτικό, όπως έγινε πέρυσι, καθώς και για τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης. Επίσης, για την παράθεση γεύματος στο τμήμα των Αη-Συμιωτών που έρχεται από το Μεσολόγγι, ταχυδρομικά τέλη για τις προσκλήσεις με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αποστέλλονται στα μέλη, έξοδα για τα τρία στεφάνια που καταθέτουμε, ένα στον τάφο του Χαρ. Τρικούπη στο Α’ Νεκροταφείο, ένα στο Σύνταγμα και ένα στο Μεσολόγγι των Βαϊων, καθώς και για ότι άλλο παρουσιασθεί την τελευταία στιγμή).

2) Επίσης, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την συμπατριώτισσά μας, ότι οι προσκλήσεις-ανακοινώσεις, που έστελνε τότε ο Σύλλογος στα μέλη του κάθε τρίμηνο (όπως λέει η ίδια) στοιχίζουν για αποστολή με το ταχυδρομείο, 0,80΄(ογδόντα λεπτά) η μία. Αν λοιπόν, έπρεπε να στέλνομε κάθε 3-4 μήνες, ας πούμε 400 προσκλήσεις, με 0,80΄η κάθε μία, θα θέλαμε 320 Ευρώ την κάθε φορά, πράγμα εντελώς αδύνατον, με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες. Εξ’ άλλου, αυτό το πρόβλημα (δηλ. το οικονομικό) είναι γνωστό ότι το έχουν και πολλοί άλλοι Σύλλογοι, τα τελευταία χρόνια. Δεν συμβαίνει μόνο σε μας. Έχουμε φτάσει δε σε σημείο, να καλύπτουμε ορισμένα έξοδα του γραφείου και των εκδηλώσεων, από την τσέπη μας, καθώς οι λιγοστές συνδρομές των μελών, δεν επαρκούν για να τα καλύψουν.

3) Όσο για το computer, που ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται για τις επαφές μεταξύ των μελών, μήπως έχει ξεχάσει σε ποιά εποχή ζούμε; Γιατί η ίδια, φαίνεται ότι έχει μείνει ακόμη, στην δεκαετία του ΄70 ή του ΄80. Οι περισσότεροι Σύλλογοι και φορείς, έχουν blog στο internet και επικοινωνούν μεταξύ τους και με τα μέλη τους (όσοι μπορούν να ασχοληθούν) όταν χρειασθεί, μεταξύ αυτών και ο δικός μας Σύλλογος, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να μείνει πίσω, από αυτές τις εξελίξεις. Και γι΄αυτό, κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια ανακοίνωση ή πρόσκληση ή φωτογραφίες από μια εκδήλωση, έχουμε εκατοντάδες επισκέψεις στην ηλεκτρονική μας σελίδα. Με αυτό δε τον τρόπο, γίνεται γνωστός και ο Σύλλογος σε πολύ κόσμο, που δεν έχει άλλο τρόπο να μας μάθει. Βέβαια, σωστά λέει η ίδια ότι, έστελναν προσκλήσεις-ανακοινώσεις κάθε τρίμηνο στα μέλη, γιατί τότε, πριν από 25 ή 30 χρόνια, δεν υπήρχαν τα computer και δεν είχαν άλλο τρόπο για να ενημερώνουν τα μέλη, για τις διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό είναι απαραίτητο μέσον και αναγκαίο, στην σημερινή εποχή της προόδου και των συνεχών τεχνολογικών εξελίξεων και πρέπει να ενισχυθεί, ακόμη περισσότερο. Βέβαια, εμείς θα συνεχίσουμε να στέλνομε προσκλήσεις, τουλάχιστον για την κεντρική μας διήμερη εκδήλωση πριν των Βαϊων, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, στην οποία συμπεριλαμβάνομε και το ετήσιο μνημόσυνο του Χαρ. Τρικούπη, καθώς πέφτει κοντά σχεδόν, στην κεντρική μας εκδήλωση.

Τέλος, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπατριώτες μας, που ζουν στην περιοχή της Αττικής, καθώς και αυτούς που ζουν στο Μεσολόγγι, ότι εμείς σαν Δ.Σ. του Συλλόγου, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον Σύλλογο ζωντανό με κάθε θυσία, για το καλό των συμπατριωτών μας, που ζουν στην Αθήνα και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, παρά τις όποιες αντιξοότητες που παρουσιάζονται, σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και παρά τις ανυπόστατες και κακόβουλες φήμες, που διαδίδουν ορισμένοι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου