Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 189η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες διήμερες επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, για την 189η Επέτειο της Ηρωϊκής Εξόδου των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ», την Πέμπτη 26 Μαρτίου και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» στην Αθήνα.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την συνεχή βροχή την ώρα της εκδήλωσης, η συμμετοχή των συμπολιτών μας της Αθήνας υπήρξε ικανοποιητική.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό, προς όλους τους παρευρισκομένους, του Προέδρου του Συλλόγου Αντιστρατήγου ε.α. κ. Γεωργίου Αντύπα.



Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Φαραντάτος και ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος. Ακολούθησε η επετειακή ομιλία, για την συγκεκριμένη επέτειο, από τον καθηγητή φιλολογίας κ. Κων/νο Ραγκούση με θέμα: «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-1828» με πλήρη αναφορά στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου.


Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς, από αυθεντικά «Παραδοσιακά τραγούδια από το Έπος του Μεσολογγίου», από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με παραδοσιακές ενδυμασίες. Το Πολεμικό Μουσείο, στηρίζοντας την παραπάνω εκδήλωση του Συλλόγου, διοργάνωσε έκθεση στο «φουαγιέ» του Αμφιθεάτρου με οπλικά εκθέματα της εποχής και ξυλόγλυπτα πορτραίτα Ηρώων του 1821, έργα των αδελφών Κωνσταντινέα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αλέξανδρος Μητρόπουλος, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Φαραντάτος, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ανώτατοι Αξιωματικοί ως εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνος, με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Δημήτριο Μπουσμπουρέλη, Ντίνο Γιαννόπουλο και Παναγιώτη Σταράμο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγαθάγγελο Κότσαλο, την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κ. Βίκυ Κώτση και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κων/νο Δαουτίδη.

Επίσης παρέστησαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων, του Δήμου μας.

Την εκδήλωση, παρουσίασε με επιτυχία η κ. Ευάννα Γυφτογιάννη, διπλωματούχος καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Μαρία Χριστάκη, ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος, με τον Αντιδήμαρχο κ. Ντίνο Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγαθάγγελο Κότσαλο, την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Βίκυ Κώτση και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Γεώργιο Καραπαπά, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

Ξεχωριστή δε ήταν η παρουσία τμήματος του Συλλόγου Πανηγυριστών «ΑΗ-ΣΥΜΙΟΣ» με παραδοσιακές ενδυμασίες, το οποίο απέσπασε τον θαυμασμό όλων, Ελλήνων και ξένων, κατά την διάρκεια της πομπής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η πτυχιούχος Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Αντινομάρχης κ. Παναγιώτα Ιωάν. Δακαλάκη, που συγκίνησε αφάνταστα όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και ακολουθούσαν, το τμήμα Πανηγυριστών «Αη-Συμιός», οι προαναφερθέντες επίσημοι, τα μέλη του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής και ο πραγματικά μεγάλος αριθμός των παρευρισκομένων και όλοι μαζί μετέβησαν στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

 

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ: το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την διάθεση του Αμφιθεάτρου, την Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου για την συμμετοχή του στην εκδήλωση, την Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής για την οργάνωση του χώρου μπροστά από το μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» και την διάθεση έμπειρου τελετάρχη της για την κατάθεση στεφάνων, τον Δήμο Αθηναίων για την διάθεση της Φιλαρμονικής του, την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών με τα μέτρα τάξης, τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την πολύπλευρη συμμετοχή του, το τμήμα Πανηγυριστών «Αη-Συμιός» και όλους τους συμμετέχοντες με οποιονδήποτε τρόπο, στις διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιστράτηγος ε.α.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΠΕΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου